Nieuw of tweedehands laptop in België ?

MediaMonster, momenteel gevestigd in Laken, vlak bij het Atomium, werd in februari 2014 opgericht om particulieren, kmo’s, scholen en zelfstandigen de mogelijkheid te bieden professionele, volledig gereviseerde pc’s aan te schaffen tegen de scherpste prijzen in België met 3 jaar garantie .

Wij hebben onder meer de ruimste keuze van tweedehands professionele laptops in Europa, met meer dan 400 verschillende modellen op onze showroom.

Daarnaast bieden wij ook refurbished desktops, tablets en smartphones aan.
Ten slotte beschikt MediaMonster over een eigen werkplaats met een aanzienlijke voorraad onderdelen, om enerzijds een snelle, op maat gesneden naverkoopservice te kunnen verlenen en anderzijds een reparatiedienst voor pc’s, Mac-computers, smartphones en tablets.

Een professionele laptop is ontworpen om veel langer mee te gaan dan een laptop voor het grote publiek.
Deze machines dienen immers voor gebruik in bijvoorbeeld kantoren waar ze vaak heel de dag blijven aanstaan.
Daarom gebruiken professionals uitsluitend zulke computers en nemen organisaties als Artsen Zonder Grenzen ze mee wanneer ze naar lastige gebieden trekken.
Meestal hebben ze immers een omhulsel dat veel beter tegen een stootje kan, of een vochtbestendig toetsenbord.

Nadelen:
•    Prijs van een nieuw toestel
•    Industrieel design

Voordelen:
•    Versterkt omhulsel en scharnieren
•    Mat scherm
•    Betrouwbaar en duurzaam
•    Betere ventilatie en warmteverspreiding

Waarom zijn deze laptops dan niet vaak te vinden in traditionele multimediawinkels?

Het antwoord is simpel: door de hoge prijs van een nieuw model zijn ze voor particulieren moeilijk te betalen. Hier treedt MediaMonster op het voorplan: wij reviseren namelijk deze professionele machines uit computerparken, om ze in België tegen de scherpste prijzen aan het grote publiek aan te bieden.

MediaMonster gaat in zijn eigen werkplaats als volgt te werk:

1°- Test van de hardwarecomponenten en reparatie indien nodig
2°- Schoonmaken en stof verwijderen aan binnen- en buitenkant
3°- Herinstallatie van het besturingssysteem met licentie en meest recente drivers

U vindt het beter om een nieuwe laptop te kopen, omdat die langer zal meegaan en u daar bovendien garantie op krijgt? Dat is niet altijd het geval. Laat ons samen even kijken waarom.
Om een eenvoudig antwoord te geven dat iedereen begrijpt, maken we de vergelijking met een auto, door ons de volgende vraag te stellen:

Wat als u zou moeten kiezen tussen een nieuwe Renault en een Mercedes van 3 jaar oud?

Objectief bekeken en afgaande op de kwaliteit en de betrouwbaarheid zouden de meesten onder ons voor de Mercedes kiezen.

Dat gaat ook op voor de vergelijking tussen een nieuwe laptop voor het grote publiek en een gereviseerde laptop voor professioneel gebruik.
Zoals we hiervoor al zeiden, kunnen deze professionele laptops hele dagen blijven werken, wat meteen ook de reden is waarom ze veel steviger zijn. Laptops voor het grote publiek daarentegen zijn door de fabrikanten bewust ontworpen om maar een paar uurtjes per dag te draaien en minder lang mee te gaan. Door duurzame en refurbished professionele laptops te kopen, draagt u ook bij tot de bescherming van het milieu.

Anderzijds biedt MediaMonster u, dankzij onze eigen werkplaats en een voorraad onderdelen, een materiaal garantie van 3 jaar. Die service kunnen wij verlenen dankzij een ruime voorraad onderdelen en een grondige kennis van onze machines.


Onze garanties:

Al onze tweedehands laptops en refurbished computers hebben een materiaal garantie van 3 jaar inclusief telefonische bijstand 6d/7 .

*Toebehoren zoals de lader of de accu valt buiten de garantie maar hebben 1 maand garantie. De accu is namelijk een verbruiksartikel, waarvan de vroegtijdige achteruitgang kan worden veroorzaakt door het niet-respecteren van de laadcyclus. Neem met ons contact op als u daarover advies wenst.

Onze visie:

Bij de configuratie van onze machines zijn wij zo flexibel mogelijk, om te beantwoorden aan uw reële behoeften: toevoeging van RAM-geheugen, harde schijf met grotere capaciteit, SSD, verandering van het toetsenbord of besturingssysteem in eender welke taal, aanmaak van een backupschijf en/of stuurprogramma’s, ...

Als u niet goed weet wat u moet kiezen, neem dan met ons contact op en vertel ons wat u precies nodig heeft en waarvoor de machine moet dienen. Wij zullen u dan een voorstel proberen te doen dat optimaal aansluit bij uw behoeften.

Wij antwoorden ook graag op al uw vragen. Wij zijn namelijk geboeid door ons vak en trachten onze klanten maximaal tevreden te stellen, door hen hardware van hoge kwaliteit en een uitstekende naverkoopservice te garanderen.